Termékajánló

Elállási jog

Ha nem tetszik a színe, formája, vagy bármi más ok miatt szeretne elállni a vásárlástól

14 napon belül

jelezze, és kérdés nélkül visszavesszük!

Korrekt Webáruház

Korrekt Webáruház

Facebook oldal

TOP termékek

Hírek

2019.12.28 20:29
2019.05.02 11:32
2018.08.19 23:08
2018.04.09

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Festés vászonra - nem csak a művészek kiváltsága

Ha a festmény szót meghallja valaki, általában egy híres festő által festett vászonkép villan be neki elsőre. Manapság a vászonképek töretlen népszerűségnek örvendenek, és nem csak a nagynevű művészeké, hanem a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott képek is. A vászonra festés ma már az amatőr művészeknek, hobby festőknek is elérhető, minden kellék adott hozzá. Ehhez adunk néhány tippet

Akvarellképek - Tippek és trükkök kezdő és hobby művészeknek

Érdekes dolog ez az akvarell. Az akvarellfestés vízfestést jelent. Ugyanakkor, ha meghalljuk azt a szót, hogy vízfesték, mindjárt az általános iskolai alsó tagozatos remekműveink jutnak eszünkbe, meg a 12 darabos vízfestékkészlet, amely a rajzfelszerelés része. Ha viszont az akvarellkép szót halljuk, egy művészi alkotás képe jelenik meg előttünk, és mindjárt előkelőbb színezetet kap minden. Ez az érzéskülönbség a festékek árában is megmutatkozik, az akvarellfestékek ára körülbelül százszorosa a vízfestékének. Természetesen a speciális akvarellfestékek más minőségi kategóriát képviselnek.

Az akvarellképek készítése bár nem egyszerű, mégsem igényel szakirányú művészeti végzettséget, van azonban néhány trükkje, ezeket vizsgáljuk most meg közelebbről.

Csempematrica - Fürdőszoba frissítés takarékosan

Az új otthonba költözés nagyon izgalmas és örömteli tud lenni. Azt viszont már kevésbé őszinte örömmel vesszük tudomásul, ha rájövünk, mennyi mindent kellene felújítani, kicserélni, megjavítani, különösen, ha a költözés után alig maradt pénzünk. A fürdőszobai járólapok vagy csempék cseréje tetemes összegbe kerülhet, ezért olyan megoldást kell keresni, amelynél nem kell a burkolatot cserélni. Ennek egyik módja a csempematrica fürdőszobai használatra szánt változata. 

Lenyűgöző ablak dekor nem csak Karácsonykor

Az adventi időszakban nagyon jó sétákat tenni. Szinte minden háznál van valamilyen karácsonyi dekoráció, hangulatos ablak dekor, fényfüzér, feldíszített fenyőfa, vagy hasonló. Az ünnepek elmúltával pedig általában eltűnnek a dekorációk is. De miért ne lehetne egy ablak kidíszítve az év minden napján? Ehhez adunk néhány ötletet.

Művészetbe fojtott lázadás - Színezők nagyoknak

A kamaszkori lázadást sokféleképpen meg lehet élni. Néhányan a véget nem érő bulikat szeretik, mások az extrém frizurákat vagy öltözékeket, megint mások a veszélyes mutatványokat és sportokat. A lázadás párosulhat kreativitással, amikor az extrém ötleteket nem mások megbotránkoztatásával valósítjuk meg, hanem érdekes alkotásokat hozunk létre. Ebben a cikkben bemutatunk néhány ilyen ötletet, melyek közül a nagyoknak készült színezők  témáját kicsit részletesebben is kifejtjük.

Miért kerüljön dekoráció a tükörre?

A tükör önmagában is egy érdekes dekorációs elem, sokféle módon lehet egy lakásban felhasználni. Bár általában sík felület, mégis képes térbeli hatást kelteni. Számos ötlet létezik, amelyben a tüköré a főszerep. De miért kerüljön a tükörre dekoráció – ezt a témát járjuk körbe ebben a cikkben.

Hogyan tágítsuk ki a teret? - Tapétaötletek előszobába

Az előszoba a lakás egy speciális helye. Nem hosszú tartózkodásra tervezték, de legtöbbször ez az első helyiség, amit a lakásba érve meglát az ember. Egy meleg, barátságos otthonhoz nem illik egy sötét, barátságtalan előszoba. Fontos, hogy jó érzéssel lépjünk be egy ajtón, amit belépéskor látunk, legyen az is barátságos. Íme a barátságos tapétaötletek az előszoba dekorációjához.

Karanténos ötletbörze - Hol mutatna jól egy tűzoltó kép?

Vészhelyzet idején felértékelődnek azok a szakmák, amelyek a vész elhárításáért felelős embereket tömörítik. A médiában rengeteg szó esik a rendőrökről, katonákról, mentősökről, orvosokról és ápolókról. Naponta látjuk a beszámolót a járvány alakulásáról. Viszonylag kevés híradás van a tűzoltókról, hiszen ők ebben a helyzetben kevésbé érintettek. A karantén alatt tapasztalt extrém ötletek okozhatnak olyan helyzetet, amikor tűzoltók segítségére van szükség, láthatunk embereket, amint a háztetőn egyensúlyozva drónokat röptetnek, vagy az erkélyen táncolnak. Ha már az extrém ötleteknél tartunk, Ön mit tenne, ha egy sorsoláson nyerne egy tűzoltó képet? Elmondjuk a mi ötleteinket.

Miért remek móka és hasznos időtöltés a gyerekkifestő?

A gyerekeket, akárcsak a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató ősembereket, akik életüket a barlangok falán örökítették meg, erősen vonzza a falra írás. Ön persze lehet, hogy a haját tépi, amikor meglátja a zsírkrétarajzot a frissen tapétázott nappali falán, ugyanakkor ez nagyszerűen mutatja, hogy a gyermeke kreativitása, finommotorikus képességei és szimbolikus gondolkodása fejlődik. Számos olyan módszer létezik, például gyerekkifestő és mandala formában, melyekkel jó irányba terelheti ezt a kreatív alkotóerőt, és remekül szórakozhat gyermekével együtt a karantén alatt és után is. Ehhez adunk néhány tippet.

Hogyan változtathatja meg egy öntapadós falmatrica egy ember hangulatát?

Kevés nyomasztóbb dolog létezik egy lakásban, mint négy díszítés nélküli, fehér fal. Ez az otthon melege helyett inkább a kórház hangulatát idézi fel az emberben, a meghitt családi együttlét helyett a rideg, szeretet nélküli világot. Már egyetlen jól kiválasztott öntapadós falmatrica is képes megtörni ezt a hangulatot, színt, egyediséget, megfelelő hangulatot varázsolni. Ezt a témát feszegetjük egy kicsit ebben a cikkben.

Nem tud választani a sok jó kép közül? Vászonképkollázs a megoldás

Ha több kedvenc képe van, és egyikről sem szeretne lemondani, a vászonképkollázs kézenfekvő ötlet lehet a nappalijába, hálószobájába vagy akár irodájába. A Wikiszótár szerint a kollázs: “képekből, részekből összeragasztott képszerű alkotás”, tehát amikor több különböző képből, tárgyból, anyagból egy új műalkotás születik. 

A kollázs elkészítéséhez csak egy háttérre, néhány alapanyagra, ragasztóra és némi fantáziára van szüksége. Azok számára, akik először készítenek kollázst, vagy fejleszteni akarják tudásukat, felvázoljuk az alapvető tudnivalókat.

Szokatlan és inspiráló tapéta ötletek nappaliba

Kérdezze meg egy belsőépítésztől, mi a legjobb módja annak, hogy egyéni stílust adjon egy helyiségnek, tíz építészből kilenc nagy valószínűséggel tapétát fog javasolni. A tapéta egy fantasztikus eszköz, amely látszólag végtelen színben, mintában és textúrában kapható, és csak az Ön választásán múlik, hogy merész, modern, klasszikus vagy művészien finom stílust választ. A nappali a lakás egyik frekventált helye. Ebben a cikkben bemutatjuk, melyek a legkreatívabb tapéta ötletek nappaliba.

Bárányszámolgatás helyett: megnyugtató faliképek a hálószobába

A művészi alkotások jelentős szerepet játszanak az otthon díszítésében. Használhatja egy meghatározott hangulat beállításához, valaminek a hangsúlyozásához vagy egyszerűen csak arra, hogy gyönyörködjön benne. Egy művészi alkotás ráteheti a koronát a dekorációra. Minden helyiségnek megvan a maga funkciója, berendezése, hangulata, a dekorációnak illeszkednie kell ezekhez. Ebben a cikkben azt a témát járjuk körbe, hogy milyen a legmegfelelőbb falikép a hálószobába.

Csempematrica: a konyha látványos és egyedi dekorációja

Aki nem készen vásárol lakást vagy házat, szerencsés abból a szempontból, hogy maga választhatja ki a burkolatok anyagát, színét, hangulatát. A legtöbben azonban használtan vesznek ingatlant, így a burkolatok adottak, teljes cseréjük igen költséges. Ilyenkor a csempematrica a konyha díszítésénél kiváló és pénztárcabarát megoldás lehet.

Nyerő páratlan - 3 részes vászonkép dekoráció

 Átélte már Ön is azt az élményt, amikor egy szobában egy falikép volt az egyetlen dekoráció, de az önmagában hangulatossá varázsolta a helyiséget? Vajon lehet ezt még fokozni? Igen, egy 3 részes vászonkép képes erre. Megmutatjuk, hogyan!

Kifestők felnőtteknek - Hasznos unaloműzés karanténban

A számok szerinti festés fent van a századunk 100 legjobb hobbijának listáján. A kifestők felnőtteknek egy igen kreatív módszer a szabadidő eltöltésére, hasznos unaloműzés karanténban. A karantén ellenére is jól érezheti magát, festhet szórakozásból, kikapcsolódásképpen, vagy egyszerűen élvezheti a festés örömeit, korától vagy tapasztalatától függetlenül.

Kezdőknek a kifestő tökéletes kiindulópont lehet a művészet megtanulásához. Csak ki kell töltenie a vászon számozott részeit a megfelelő színnel. Webáruházunk kínálatában több mint száz kifestőkészlet közül választhat.

Kreatív és inspiráló tapétacsík ötletek

A tapétázásnál egy dolog biztos, sohasem lehet pontosan eltalálni, hány tekercsre lesz szükség, mivel mindig ráhagyással kell számolni. Ha megmarad egy vagy akár több tekercs, sok ember bosszankodik a feleslegesen kidobott pénz miatt. De ez nem feltétlenül kell így legyen! Akár egyetlen csík tapétával is szuper dekorációkat lehet alkotni, de különböző anyagok variálásával is egyedivé lehet tenni egy falat. Íme a legkreatívabb tapétacsík ötletek.

Pénztárcakímélő egyedi dekorációk - Bordűr ötletek 

A bordűr a francia szegély (bordure) szóból ered. Nem csak tapétának, hanem ruhának, csempének, szőnyegnek is lehet szegélye. Egy egyszínű falat is érdekessé lehet varázsolni egy jól megválasztott kivitellel. Jelen írásunkban kimondottan a fali dekorációknál alkalmazott bordűr ötleteket vizsgáljuk meg közelebbről. 

A bordűr tapéta vagy szegélycsík általában két különböző felület közötti elválasztó, amely átmenetet képez a két felület, két szín vagy 2 minta között. Egy unalmas falfelületet is fel lehet dobni egy szép mintával. A bordűr tapéta használata egyszerű, Ön is próbálja ki!

Fali dekoráció újragondolva - Többrészes vászonkép variációk

Ki ne tudná, hogy a festmények és vászonképek színt és stílust varázsolhatnak egy helyiségbe. A családi és művészi festmények mellett megjelentek a modern, az absztrakt és a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott vászonképek. A többrészes vászonkép variációk viszont sokkal kevésbé ismertek a laikus otthontervezők körében, inkább dekoratőrök használják. Ezért most erre mutatunk néhány érdekes megoldást, amely az Ön otthonát is egyedivé és különlegessé teheti.

Exkluzív tapéta ötletek azoknak, akik egyedi belső terekre vágynak

A tapétaválasztás korántsem egyszerű feladat. Előfordul, hogy valaki menet közben megunja a választott mintát, ezért is halogatják sokan ezt a feladatot. Ha viszont Ön abban gondolkodik, hogy egyéniséget adjon a belső tereknek, érdemes belevágni ebbe a kihívásba. Egy exkluzív tapéta jó ötlet lehet a nappali, a hálószoba vagy az előtér felélénkítéséhez. Ma már számos gyártó kínál eltávolítható kivitelt, ezeknél még az sem jelent gondot, ha menet közben megunja a választott mintát.

Sok belsőépítész úgy tekint a tapétára, mint ami gyökeresen át tudja alakítani a tereket, mivel ez egy sokoldalú dizájn elem, amelynek segítségével egy hangsúlyos falnak vagy egy egész helyiségnek merész megjelenést lehet adni. Mivel nehéz meghatározni az Önnek belsőépítészeti dizájn szempontjából legmegfelelőbb mintát, összeszedtünk néhány közkedvelt exkluzív kivitelt.

Kifestők felnőtteknek = teljesen egyedivé teheti otthonát

Sokféle módon teheti egyedivé otthonának megjelenését, legyen szó akár egy új otthonról, akár egy megunt helyiségről. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás például a bútorok és egyéb berendezési tárgyak áthelyezése. De mi van, ha ez nem elég? A “Csináld magad!” faldekorációk számos lehetőséget tartogatnak, az egyik ezek közül a kifestők felnőtteknek. Az egyedi fali dekorációk témáját járjuk körbe ebben a cikkben.

Milyen egy ötletes gyerekszoba fali dekor?

 

Egy pillanatra csukja be a szemét, és próbálja meg felidézni, milyen volt az Ön gyerekszobája! Volt egyáltalán saját szobája? Színes volt, praktikus, szerethető? Tíz éves koromig egy egyszoba-konyhás, komfort nélküli lakásban éltünk, majd vettünk egy panellakást, ahol egy szobán osztoztam a testvéremmel. Csak kamaszkoromra lett saját szobám, de akkoriban a panellakásokban a szürke, durva szövésű szőnyegpadló és a giccses nagymintás tapéta volt a divat, így csak a berendezési tárgyakkal lehetett némileg enyhíteni ezt a szocreál hatást. Nem volt semmiféle gyerekszoba fali dekor.

Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy otthonosabbá, praktikusabbá, élvezhetőbbé tegye gyerekei életterét, hiszen az a cél, hogy a gyermekek szeressenek otthon lenni. Biztonságban, kellemes környezetben nőjenek fel, élvezzék a gyerekkort. A gyerekszoba kialakítása, díszítése döntő szerepet játszik ebben. Milyen tehát a jó gyerekszoba?

Hogyan dobja fel otthonát modern vászonképekkel?

Az otthon művészet nélkül olyan, mint a torta hab nélkül. Az otthonok díszítésére használt egyik leggyakoribb fali dekoráció a modern vászonkép. Klasszikus, mégis nagyon hatékony, mivel képes érzelmeket kiváltani az emberekből és egyedi hangulatot adni egy helyiségnek. Mind a kézzel festett, mind a nyomtatott vászonképek alkalmasak arra, hogy művészi megjelenést adjanak a belső tereknek, egyénivé tegyék azokat. 

Az olcsó nyomatoktól a kézzel festett művészi alkotásokig a vászonképek széles skálája érhető el. Hogyan válassza ki a megfelelőt? Ehhez segítünk néhány tippel.

7 praktikus tapéta ötlet laikus otthontervezőknek

A tapétázás népszerűsége manapság sem csökken, sőt, egyre újabb és újabb design ötletek és trendi minták jelennek meg a hagyományos és internetes kereskedelemben. Egy újdonsült háztulajdonosnak azonban nehézségeket okozhat a végtelennek tűnő tapéta választékból megtalálni a megfelelőt. És ha meg is van a tökéletes tekercs, vajon mi a következő teendő? Íme a trendi tapéta ötletek: